Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Még egy heted van, hogy megnézd Budapest legjobb kiállítását

2015.02.20. 16:11 :: chanij

capa.JPG

 - A Kép és képtelenséget a Capa Központban.

Oculus Rift, Google Glass. Hallunk róluk, látjuk a hírekben, de hogy mik ezek az eszközök pontosan, és mire is jók, odáig tényleg csak a legérdeklődőbbek jutnak el. Pedig ahogy a 3D nyomtatás, úgy ezek az újítások egyik pillanatról a másikra a mindennapjaink részei lesznek – úgy, hogy szinte észre sem vesszük.

Ebbe a – nem túl távoli – jövőbe tehet utazást, aki meglátogatja a Kép és képtelenség című kiállítást. A Capa Központ termei egy óriási játszótérré változtak, ami mindenki számára egy mennyország, aki érdeklődik bármilyen szinten is a virtualitás iránt. Versenyezz Marióval, irányítsd a karjaiddal a Tiny Wings madárkáját, vezess űrjárművet egy végtelen pályán, moduláld az ujjaiddal a saját hangodat és lépj be a virtuális valóságba! Ez utóbbiról nem véletlen, hogy máshol sem írnak többet. Egyrészt lehetetlen leírni, hogy milyen érzés, amikor a külvilág megszűnik, és mind a látásod, mind a hallásod egy teljesen másik valóságot érzékel. Másrészt ebben a helyzetben igazán nem szeretnék spoilerezni – a teljes élményhez ugyanis hozzátartozik az is, hogy ne tudd, mire számíts.

A kiállítás megtekinthető 2015. március 1-jéig minden nap 11-től 19 óráig (péntekenként 21 óráig) a Capa Központban (1065 Budapest, Nagymező utca 8.).

 

fotó és videó: capacenter.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tech ajánló sci-fi tudomány program művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr507192159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása